Arber Zaimi

Archive for Shtator, 2014|Monthly archive page

Alzheimer

In Uncategorized on 19 Shtator, 2014 at 22:58

 

Sunshine_and_snow,_Halligarth,_Baltasound_-_geograph.org.uk_-_1691774Mbi krahinat e tua u shtrua dalëngadalë dëbora

Dhe mjegulla mbështolli

Së pari malet

Prej nga mund të kesh parë dikur ndonjë horizont të largmë

Në majat ku sa shumë herë ke ndenjur bashkë me ne

Ke parë kohën të ndalet

Ke parë mijëra përrenjtë e së ardhmes

Që vijnë e kullojnë e bëhen një i vetëm

Në luginën ku hodhe themelet e shtëpisë që na ke dhënë

Që unë e prisha, pa të thënë

 

 

E squllët mjegulla, ngjan si jastëk që shtyp orteqet

E rëndë, varet shpateve ku bora mbush hendeqet

Ku kemi qenë bashkë gjatë vjeshtës

E gjatë verës tënde, shtigjet ku

Në pranverë je endur i vetmuar

Apo me miq të tjerë

Që unë s’i njoh e që ti s’i mban më mend

Dëbora nis e hollë të mbulojë çdo të shkuar

E vonë, e gjithçka zbardhet për të zhdukur dyshimet

ngjyrat, alarmimet

Mbeten të errëta e të pambushura prej borës

Veç honet edhe gërxhet më të hershëm

Që rrallë përshkohen nga ndonjë vështrim i marrë mendsh

Ndonjë mendim i përmalluar a i mnershëm

 

 

Gjithë një fletore e zbrazët

Pa asnjë njollë kafeje a rakie

S’ka më asgjë të bukur për t’u ritreguar

Një shkretëtirë ku rëra s’është veç grimca historie

Gjithçka e mbulon bora dhe harresa

Dhe drita që lbyr sytë e tu të gjelbër

Brigjet e qetësisë s’i lag dot më as dallgë e fajit apo ndonjë mburrje

E as pendesa