Arber Zaimi

Archive for Janar, 2018|Monthly archive page

Koha

In Vjersha on 26 Janar, 2018 at 05:24

Gandy Brodie – Zhbirimi i një mendimi, 1958

Ajo u ndal nën një llampë rruge dhe nisi të kujtojë
Diçka prej vdekjes që s’është i përtejshmi udhëtim
E paqëllimta prehje që u bë qëllim i pandalim
Kur s’di se çfarë të bëjë, mirë e di se i erdh koha
Kuptohet, është koha që drita gruan ta lëshojë.

Që drita gruan ta lëshojë, fryma zë e më mbahet në heshti
A ndoshta heshtur kishte kohë që fryma po më rrinte
U zvogëlova për ta parë atë qetësi që shndrinte
Ajo qeshi e foli të mbramet me një zë që e njoha
U kthye llampa dhe e mori, si të ishte magji.