Arber Zaimi

Archive for Qershor, 2018|Monthly archive page

Pajtimi i njeriut

In Uncategorized on 29 Qershor, 2018 at 00:45

Aubrey Williams – Death and the Conquistador 1959

A s’është e shenjtë zemra ime, përplot jetë të bukur

Ç’prejse dashuroj? Pse çmohesha më tepër

Mendjemadh e nopran

Fjalaman e i zbrazët kur isha?

 

Ah! Turma vlerëson veç mallin në treg

Dhe shërbëtori nderon veçse të dhunshmin

Te e perëndishmja besojnë

Veç ata që të tillë janë vetë.

 

F. Hölderlin

Përktheu A. Zaimi