Arber Zaimi

Posts Tagged ‘Lhasa de Sela’

Shumë shpejt kjo hapësirë do jetë tepër e mbylltë

In Përkthime, Vjersha on 30 Mars, 2015 at 20:44

Shumë shpejt kjo hapësirë do jetë tepër e mbylltë

E unë do dal përjashtë

Në faqe t’kodrinave

Ku erërat fryjnë

Ku yjet të ftohtë shkëlqejnë

 

Do ta vë një këmbë

Në një cep të odës

Dhe prej aty do kapërcej

Drejt e në zemër të botës

 

Do jem e fortë si një anije

E urtë si një valë

Dhe do shqiptoj tre fjalët

Që do të na shpëtojnë

Dhe do shqiptoj tre fjalët

Që do të na shpëtojnë

 

Shumë shpejt kjo hapësirë do jetë tepër e mbylltë

Dhe unë do qesh me të madhe

Sa që muret do të hepohen

Dhe do vdes tre herë

Dhe do lind sërish

Brenda një kutize të vockël me një dryn flori

Dhe një peshk fluturues do më lëshojë n’liri

 

Shumë shpejt kjo hapësirë do jetë tepër e mbylltë

Gjithë venat e eshtrat e mia

Do shkrumbohen në hi

E ti mund të më mbash në një kupë hekuri të zi

Dhe hiri im do të të thotë

Çka mishi s’ta tha dot…

 

Shumë shpejt kjo hapësirë do jetë tepër e mbylltë

E unë do dal përjashtë

Dhe do dal…

Përjashtë

Dhe do dal përjashtë

LdA

Shkretina

In Përkthime, Vjersha on 29 Mars, 2015 at 01:39

Erdha n’shkretinë për me e keshë dashuninë tande

Se shkretina asht ma e butë edhe therra puth ma mirë

 

Erdha  n’kët’ qendër të hiçit me piskatë

Se ti kurrë s’e meritove çka aq shumë deshta me t’dhanë

Se ti kurrë s’e  meritove çka aq shumë deshta me t’dhanë

 

Ah…

Tash po!

 

Erdha n’shkretinë për me e keshë dashuninë tande

Se shkretina asht ma e butë edhe therra puth ma mirë

 

Erdha  n’kët’ qendër të hiçit me piskatë

Se ti kurrë s’e meritove…

 

Erdha unë tue vrapue, tue t’harrue krejtsisht ty

Puthmë pak o trishtil, mos u tut o trumcak

 

Erdha unë kallur flagë në shkretinë për me u djegë

Sepse shpirti kallet flagë kur ndalet s’dashtuni

Sepse shpirti kallet flagë kur ndalet s’dashtuni

 

Ah…

Tash po!

 

Erdha unë tue vrapue, tue t’harrue krejtsisht ty

Puthmë pak o trishtil, mos u tremb o trumcak

 

Erdha unë kallur flagë në shkretinë për me u djegë

Sepse shpirti kallet flagë…

 

Erdha unë tue vrapue, tue t’harrue krejtsisht ty

Puthmë pak o trishtil, mos u tremb o trumcak

 

Erdha unë kallur flagë në shkretinë për me u djegë

Sepse shpirti kallet flagë kur ndalet s’dashtuni

Sepse shpirti kallet flagë kur ndalet s’dashtuni

 

Ah…

Tash po!

 

Erdha n’shkretinë për me e keshë dashuninë tande

Se shkretina asht ma e butë edhe therra puth ma mirë

 

Erdha  n’kët’ qendër të hiçit me piskatë

Se ti kurrë s’meritove çka aq shumë deshta me t’dhanë

 

Erdha  n’kët’ qendër të hiçit me piskatë

Se ti kurrë s’meritove çka aq shumë deshta me t’dhanë

 

Erdha unë tue vrapue, tue t’harrue krejtsisht ty

Puthmë pak o trishtil, mos u tut o trumcak

 

Erdha unë kallur flagë në shkretinë për me u djegë

Sepse shpirti kallet flagë…

LdS

 

Me ftyrën për muri

In Përkthime, Vjersha on 28 Mars, 2015 at 04:34

Tue kjajtë

Me ftyrën për muri

Qyteti rrxohet

 

Tue kjajtë

E s’ka ma kurrgja

Pos vdekjes ndoshta

Ku gjindesh?

 

Tue andrrue

Me ftyrën për muri

Qyteti kallet n’flagë

 

Tue andrrue

Pa marrun frymë

Due me t’dashtë

Due me t’dashtë

 

Tue u lutë

Me ftyrën për muri

Qyteti tue u përmbytë

 

Tue u lutë

Shejtja Mëri

Shejtja Mëri

Shejtja Mëri

 

Tue vdekë…

 

LdS