Arber Zaimi

Posts Tagged ‘P. Lorre’

Aktorit P.L. në ekzil

In Përkthime, Vjersha on 14 Shkurt, 2016 at 16:22
Peter Lorre

Peter Lorre

Dëgjo, po të thërrasim të vish. Dikur i përzënë

Tash duhet të kthehesh. Në vendin

Jashtë të cilit të nxorën dikur rridhte

Qumështi e mjalti. Tash po thirresh që të kthehesh

Në një vend që është shkatërruar.

Dhe s’kemi asgjë më tepër

Të të japim, veç faktit që ti nevojitesh.

 

I varfër a i pasur

I sëmurë a i shëndoshë

Harro gjithçka

Dhe eja.

 

Bertolt Brecht

Reklama