Arber Zaimi

Posts Tagged ‘Quasimodo’

Dhe bëhet saora natë

In Përkthime, Vjersha on 24 Dhjetor, 2014 at 21:37

Frantisek Kupka - The Black Idol Resistance, 1903

Frantisek Kupka – The Black Idol Resistance, 1903

Dhe bëhet saora natë

 

Secili mbi zemrën e dheut gjendet fillikat

Tejshkuar nga një rreze dielli

Dhe bëhet saora natë

 

Natës

 

Prej mitrës tënde

ngjitem i pakujtimtë

dhe qaj.

 

Ecin engjëj, memecë

me mua; sendet nuk kanë frymëmarrje;

në gur shndërruar çdo gjë,

heshtje e qiejve të varrosur.

 

I pari burrë që pate

nuk di, por dhemb.

 

Salvatore Quasimodo