Arber Zaimi

Posts Tagged ‘Yeats’

Aedi ëndërron një tunikë prej qielli

In Përkthime, Vjersha on 15 Shkurt, 2017 at 16:32
Kristians Tony - Portret parathënës

Kristians Tony – Portret parathënës

William Butler Yeats

Ta kisha prej qielli të qëndisur tunikën
Thurur me ar e argjend e dritë,
Të kaltër, të zbehtë, të errtë tunikën
Si natë, si ditë, si gjysmëdritë,
Do e shtroja atë tunikë nën këmbët e tua
Por unë i varfri nuk kam veçse ëndrra;
Dhe ëndrrat i shtrova nën këmbët e tua;
Shkel butë se po më shkel mbi ëndrra.